Merhaba sevgili arkadaşım,
Ağustos sıcağı için basit, leziz ve ferahlatıcı bir tarifim var 🙂 Bu sıcak günlerde insanın aklında hep meyve ve buz lezzetleri var. Bu tarifi bir o kadar da pratik şeftalili yoğurtlu dondurmayı seveceğinize eminim.
Birçok meyveyi ve hatta sebzeyi kolayca dondurabilirsiniz. Mantık çok basit. Soğutulmuş meyve, buz ve limon suyu, toz şeker veya bal gibi isteğe bağlı tatlandırıcı karışımı.
İstenilen miktarda meyve ve buzu blenderdan geçirmeniz yeterlidir. Tabii ki, blenderinize güvenmiyorsanız, ihtiyacınız olan şey kırılmış buzdur. Kırılmış buz için manuel olarak kullanabileceğiniz uygun fiyatlı makineler var, ancak herkes evde bir tane alamaz.
Bu nedenle dondurucudan aldığınız buzu bir poşete koyduktan sonra poşetin üzerini havluyla kapatıp sert bir cisimle vurarak kırabilirsiniz. Örneğin, bir tokmak veya bir silindir ile olabilir.
Blender da yaptığım videoyu en kısa zamanda YouTube kanalıma ekleyeceğim. Takip etmeyi unutmayın 🙂
Tarif açıklama videosu:
Bu arada meyveyi dondurup tekrar koyarsam çok yavan olacağını düşünüyorum. O yüzden taze meyve ve buz şeklinde denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Dondurulmuş karpuz tarifi malzemeleri
- 1 büyük dilim karpuz (1 yemek kaşığı) 7-8 buz küpü (1 kase) 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı toz şeker) 2 yemek kaşığı limon suyu Arzuya göre 8-10 taze nane yaprağı
Dondurulmuş karpuz tarifi nasıl yapılır?
Karpuz dilimlerinin çekirdeklerini temizleyip blender kasesine koyun. Üzerine buz küpleri, limon suyu, bal ve nane yapraklarını ekleyin. Karıştırıcıyı kısa aralıklarla sık sık çalıştırın ve tüm buzun karpuzla homojen bir karışım olduğundan emin olun. Kuplara paylaştırıp soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]