Merhaba sevgili arkadaşım,
Son yıllarda hayallerimizi süsleyen rengarenk ve lezzetli kızarmış hamur yani donut tarifini sizlerle ne zamandır paylaşmak istiyordum? Dışarıda pasta yerken bana biraz ağır geliyor ama profesyonel pastacılık okuluna gidip evde pasta yapmaya başladığımda öğrendiğim bu tarife doymuyoruz diyebilirim 🙂
Hamur çok çabuk toparlanıyor ve neredeyse katılaşıyor ama yoğurmaya devam ederseniz ipeksi bir hal aldığını fark edeceksiniz. Mayalanmaya bıraktığınızda yaklaşık 2,5 kat yükselir. Hamurun gazını aldıktan sonra üzerine hafif un serpilmiş tezgahta açın ve bekletmeden kızartın.
Hamur derin yağdaki yağı emmez ve çok çabuk kızarır, bu nedenle çok fazla yağ israf etmemek için küçük bir tencere kullanabilirsiniz.
Donutları süslemek için sütlü veya beyaz çikolata kullanabilirsiniz.
Aşk..
İçerik Tablosu
Çörek – Çörek tarifi için malzemeler
- 1 orta boy yumurta 1 paket instant maya (10 gr) 25 gr toz şeker 75 gr süt 250 gr un 40 gr tereyağı
Üst kat için:
- 150 gr kuvertür bitter çikolatalı pasta tatlısı
Çörek – Çörek tarifi nasıl yapılır?
Yumurta, süt, şeker ve mayayı karıştırma kabında karıştırın. Unu ekleyin ve hamur biraz ele yapışana kadar yoğurun. Eritilmiş tereyağını ekleyip 3-4 dakika daha yoğurun. Toplanan hamuru oda sıcaklığında 30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru 1 cm’den az bir mesafede açın ve bir hamur kesici ile daireler halinde kesin. Daha küçük bir keski ile ortasında delikler açın. Küçük bir tencereye tencerenin dörtte birini dolduracak kadar sıvı yağ koyun ve kızdırın. Donutları kızgın yağda 3-4 parça olacak şekilde kızartın. Kızaran çörekleri kağıt havlu serili bir tabağa alıyoruz. Eritilmiş çikolataya biraz batırın ve şekerle süsleyin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]