Donut olduğunu düşünen Bessie

Çörek olduğunu düşündüğünüz bizi tarifi için malzemeler

  • 1 anlık sanal paket
  • 1 çay kaşığı toz şeker (hızlı fermantasyon için)
  • iki bardak su
  • 4 su bardağı un (yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur olacak undan una göre bu şekilde ayarlayın)
  • tuz
  • kızartma yağı

Donut olduğunu düşündüğünüz bir PC tarifini nasıl yaparsınız?

yemebaskı tarifi
  1. Su, maya ve şekeri karıştırıp, un ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz, yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edip üzerini örtüp 20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Ekşi mayamızı istediğimiz büyüklükte parçalara ayırıyoruz, tezgahı biraz eziyoruz, parçaları yuvarlayıp bastırıyoruz ve ortasını deliyoruz. (Parmağınızın ucunu unlayın, ortasına batırın ve yuvarlayın)
  3. Tavamıza yağımızı alıp ısıtıyoruz ve hamuru iki tarafını da kızartıyoruz. Servise hazırdır. Yapana da yemeyene de yemeyene de bakana da sevene de sevmeyene de hayırlı olsun tatlım.

Not: Eğer aceleniz varsa -ki ben sabah kahvaltı edebilirsiniz diye yaptım- fırınınızı biraz ısıtın ve hamuru içine koyun.

Fotoğraflı çörek tarifi olduğunu düşünen Bessie

  • tatlı tarifi
  • çörek
  • öz
  • kek tarifleri
  • çörek
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • Varsayım

sonraki haber:

Bosnalı köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın