medyauzmani.com

Donut Tarifi (Ayrıntılı Tarifi ile)

Herkese merhaba 🙂

Yemekten asla bıkmayacağım, bir seferde 3-4 parça yediğim, o kadar güzel ki bir kere yiyen herkes tekrar yapmak isteyecek ama kalorisinden dolayı lezzetli bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim. , her zaman yiyemeyiz – sık yememeliyiz – ve size ayrıntılı olarak.

Detaylı bir şekilde yapıp size anlatacağım adımları takip ederseniz inanın bu kıvamı ile değiştirebileceğiniz bir yöntem. Çok fazla yağ tüketmeyen lezzetli ve hafif bir tarif. Verdiğim ölçülerle bol bol donut elde edeceğiniz için kalabalığa veya misafirlerinize (ayrıca. Mayalı olduğu için yaptığınız gün hemen yemelisiniz ya da bir kalabalık için yapmalısınız, aksi takdirde arta kalanlar küçük ve sert olacaktır. ama biz bir haftadır dolapta duran kurusunu afiyetle yiyoruz 🙈) . O kadar sevimliler ki, onları çok sevdikleri ve çok sevdikleri için arada sırada eve gitmek zorunda kalıyorum. Şimdi bu lezzetli tarifin yapılışına geçelim yoksa övgüyle bitiremeyeceğim 🙂

Öncelikle tüm malzemelerinizin sıcak olduğundan emin olun.

Derin bir kaba ılık su, ılık süt, maya, tereyağı, şeker ve yumurtaları alın ve bütünleşene kadar (eriyene ve pürüzsüz hale gelene kadar) iyice karıştırın.

Daha sonra tüm katı malzemeleri (vanilin tozu) içine alın (unu kontrollü bir şekilde ekleyin) ve karışım tanıdık kulak kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun. (Elinize biraz yapışıyorsa daha fazla un eklemeyin; Ellerinizi yıkayıp kurulayabilir, biraz una batırıp silebilirsiniz.).

Daha sonra hamur kabını kapatın, sıkıca kapatın ve ılık bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın.Bu arada derin bir tencereye yağınızı koyun ve hazırlayın.

Mayalı hamurdan büyük bezeler yapın ve hamuru bir pim yardımıyla 1,5 cm kalınlığında açın.

Cam veya yuvarlak bir hamur kesici ile kaplı hamurdan kesin. Küçük dairesel bir aletle ortadan kesin (Ben krema sıkacağı başlığını kullandım, siz plastik şişe kapağını da kullanabilirsiniz).

Kestiğiniz hamuru yağlı kağıt üzerine alıp on beş dakika kurumasını bekleyin.

Daha sonra diğer tarafını aynı şekilde kızgın yağda kızarana kadar bir tarafını 1-1.5 dakika kadar bekletin. (Hamur hemen yanmaya meyilli olduğu için yanarken durun. Kızartırken kontrol edin)

Kızaran hamurları havlu kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Başka bir tencerenin dibine bir bardak çay suyu koyup kaynatın ve üzerine bir cam kase koyun. Ve çikolatayı bir cam kapta (benmari usulü) eritin.

Kızaran hamurun bir tarafını eritilmiş çikolataya tek tek batırıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun. 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın