Etli Pirinç Püresi tarifi için önce eti bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kaynatalım.
Daha sonra suyunu süzün ve pirinci pişirmek için suyu bir kenara ayırın.
Şimdilik buğdayı iyice yıkayalım, çok su israf etmek istemeyenler buğdayı iki kez yıkayıp süzebilir, ardından sıcak suyun yanında ılık suda 5 dakika bekleyip tekrar durulayarak yıkamayı bitirelim. işlem.
Bir tavaya sıvı yağı koyup orta ateşte ocağa alın. Yağ kızınca eti ilave edip iki dakika kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş buğdayları kavrulmuş etlerin üzerine ilave edelim, suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak karıştıralım.
Kavrulmuş buğdayın üzerine haşladığımız etten 5 su bardağı su ölçüp tencereye koyalım. (Bardağınızın ölçüsü tahılı ölçtüğünüz bardak ile aynı olmalıdır) Pirinç için kullanacağınız suyu damak tadınıza göre yarım et suyu ve yarım normal musluk suyu olarak da kullanabilirsiniz.
O halde tencerenin kapağını kapatalım ve pilavımızı pişmeye bırakalım. Bakalım buğdayın bütün suyu alınca pişip pişmediğini gerekirse biraz sıcak su ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edebilirsiniz ama bu sırada soğuk su eklemeyin.
Pişen pirincin üzerini temiz bir bez veya kağıt havlu ile örtüp 15 dakika dinlendirin.
Sıcak buğulanmış pilav servis edebilirsiniz.
Bu arada küçük bir cezve veya tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım, kırmızı biberi ekleyip servis tabağına aldığımız pilavın üzerine istediğiniz miktarda dökelim. Bu sosu kullanmak zorunda değilsiniz, pilav için gerekli değil.
Et Dövmeli Pirinç hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]