Düdüklü tencerede ayva reçeli

Ayva reçeli tarifi için malzemeler

  • 3 ayva
  • 2 su bardağı şeker
  • 7 yemek kaşığı su
  • 2-3 karanfil

Düdüklü tencerede ayva reçeli tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Merhaba, ayvayı soyup küp şeklinde kesiyoruz.
  2. Kararmaması için suda bekletin.
  3. Kase hesabını yaptığımızda 3 adet ayva 2 kase doldurdum. Hemen iki kaseye şeker koydum (çok şeker sevmediğim için tadı güzel oluyor).
  4. İçine renk vermesi için tohum koydum.
  5. Her bir kaseye 3-4 yemek kaşığı su ekleyin ve karanfilleri düdüklü tencereye atın.
  6. Düdük çaldıktan sonra buharı alıp 12 dakika pişirip altını kapatıyoruz.
  7. 5 dakika havasını aldıktan sonra düdüklü tencereden çıkarın ve afiyetle yiyin.

Fotoğraflı basınçlı pişirmede ayva reçeli tarifi

  • ayva
  • tatlı tarifi
  • düdükle)
  • kek tarifleri
  • reçel
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

incir reçeli

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın