medyauzmani.com

incir reçeli

İncir reçeli tarifi malzemeleri

  • 1,5 kilo incir
  • 1 litre 250 ml
  • 2.5 kilo şeker
  • 1 büyük parça tarçın çubuğu
  • 10 karanfil
  • 3-4 parça limon tuzu
  • yarım limon suyu

İncir reçeli tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İncirleri bol suyla güzelce yıkadıktan sonra delikli bir kevgir içine alıp biraz süzüyoruz.
  2. Daha sonra incirlerin sırt ve baş kısımlarını (saplarını) tek tek kesiyoruz ve kesmeyi bitirdiğimizde şerbeti iyice çekmesi için bıçağın ucuyla üç veya dört yerine küçük delikler açıyoruz.
  3. Her şeyi bu şekilde yaptıktan sonra suyu hepsini içine alacak büyüklükte bir tencereye alıp kaynatıyoruz, bu incirlerle birlikte atıyoruz ve yaklaşık 30 dakika kaynatıyoruz.
  4. Daha sonra suyunu süzüp tekrar soğuk su ile birlikte tencereye suyu koyuyoruz 1-2 dakika sonra bu su tekrar ısıtılıp tekrar bu suyu döküyoruz. Bu işlemi 4-5 kez yaptıktan sonra delikli bir süzgeçe koyup her birini bazen birer birer, bazen iki üç defa boşaltmaya çalıştım kalan suyunu süzdüm.
  5. Çıkacağından endişe ederek fazla stres yapmadım ve sonra bir bez parçasına aldım. Ben de biraz kuru bir bez sıktım, eğer sıkamazsam su o şekilde çıksın diye.
  6. Bu arada suyu, şekeri, tarçını ve karanfili ocağa alıp harlı ateşte kaynatmaya başladım. Kaynayınca içine incirleri koyup 10 dakika yüksek ateşte kaynattıktan sonra altını kısıp 40 dakika daha ocakta bırakıyorum (bu arada ben çok fazla karıştırmamayı tercih ettim, dağılır diye korkuyorum) ).
  7. Limon ve misket limonu tuzunu ekleyip 5-10 dakika daha kaynattıktan sonra kontrol amaçlı bir çay kaşığı şerbetten biraz alıp sıvısı gidene kadar porselen tabağa damlatıp altını sıktım.
  8. Biraz ısınınca kavanozları kavanozlara koydum kapaklarını sıcak su ile kavanozların üzerine kapatıp bu şekilde kapattım iki gün tezgahta beklettim çok lezzetliydi afiyet olsun şifalı 🤲🥰 .

Resimli incir reçeli tarifi

  • Biraz
  • tatlı tarifi
  • incir
  • kek tarifleri
  • reçel
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Bireysel tarifler
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Özbek tavuklu pilav

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın