Merhaba sevgili arkadaşım,
Bana bir hafta gibi gelen bir hafta sonunu geride bıraktım 🙂 Bizi Instagram ve Twitter’dan takip edenler Gaziantep gezimizi ve kısa sürede kaç durak yaptığımızı zaten biliyorlar 🙂 Gaziantep rotamızı sizlerle paylaşıyor olacağım. Gittiğinizde elinizde Nice rehberi olur olmaz.
Sonra bir de ayağımızın tozuyla gittiğimiz 101 Lezzet Şenlikleri var tabii. Tabii bu uzun, yoğun günlerin sonunda evde kalmayı ve özellikle zeytinyağı yemeyi özlüyorum 🙂
Yazmaya başlamadan önce buzdolabını açtım ve çarşamba günü marketten aldığım ama suda beklettiğim enginarlarımı aldım. Ayrıca geçen yazdan kalan son donmuş bezelyeyi de çıkardım (dondurucuda çok stoklarım).
Hızlıca soğan, havuç ve patatesleri kestim. Ardından hızlıca hazırlandı ve son olarak düdüklü tencerede tam 12 dakika pişirilen zeytinyağı ile doldurulmuş enginarlar hazırdı.
Ön yazımı ve tarifimi yazarken soğumalarını bekledim ve şimdi sıcakken çektiğim bir fotoğrafı sizlerle paylaşıyorum 🙂
Akşam işten sonra ne yapacağımı düşünenler için çok sağlıklı ve pratik bir öneri olarak kayıtlara geçsin 🙂
Ayrıca enginarı kullanarak farklı tarifler hazırlamak isteyenler de bu yazımıza göz atabilirler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Düdüklü tencerede enginar dolması tarifi malzemeleri
- 5 adet enginar 1 adet büyük boy kuru soğan 1 su bardağı taze bezelye 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz
Düdüklü tencerede enginar dolması tarifi nasıl yapılır?
Soğanı doğra. Havuç ve patatesleri soyun ve küplerinden biraz daha büyük küpler halinde kesin. Zeytinyağını ve soğanı düdüklü tencereye alın, tuz ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Havuçları soğanlara ekleyin ve bir dakika soteleyin. Son olarak patatesleri ve bezelyeleri ekleyip bir dakika daha soteleyin. Enginarları kavrulmuş havuç, bezelye ve patateslerin üzerine yerleştirin. 1,5 su bardağı suyu tencereye ekleyin. Yarım limonun suyunu sıkın ve düdüklü tencereyi kapatın. Düdüklü tencereden buhar çıkana kadar orta ateşte yüksek ateşte pişirin. Buhar çıkmaya başlayınca düdüklü tencereyi en düşük ayara getirin ve seviyeyi 1 (bir)e yükselterek 12 dakika pişirin. Düdüklü tencerenin altını kapatın, buhar tamamen bittiğinde düdüklü tencerenin kapağını dikkatlice açın ve ılık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]