Düdüklü tencerede etli humus – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bir gün hava soğuyunca hemen baklagillere düştük – Pirinç eriştesi ve cacık ile klasik ama lezzetli bir menü yaptım. Biftek humus tarifini yıllardır düdüklü tencere kullanmaktan korktuğum için blogumda paylaşmamıştım.

Pişirme süresi leblebinin cinsine göre değişse de 25 dakikada nohut ve et mükemmel şekilde pişti. Şimdi unutmayın, yemeğiniz tencerede uzun süre pişmediği için suyun koyu bir kıvam alması her zaman mümkün olmuyor. Bu yüzden sulu görünüyor. Salçayı kızarttıktan sonra ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı un güzel bir doku veriyor.

Haşlanmış nohutları hep dondurucuda bulundururum bilirsiniz. Bu şekilde çok ıslattım. Önceden ıslattığım nohutların içinden 2,5 su bardağı su alarak ölçüyü yaptım.

Aşk…

Bastırarak etli nohut tarifi için malzemeler

    250 gram kuşbaşı et 2,5 su bardağı su Geceden ıslatılmış nohut romu 1 büyük boy kuru soğan 1 yemek kaşığı domates + 1 yemek kaşığı biber salçası 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz Tuz ve karabiber 3-5 su bardağı acı su

yapılışı:

Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile tencereye alın. Soğanı hafif şeffaflaşana kadar soteleyin. Etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sarımsak ekleyin ve kızartın. Son olarak unu ekleyip kavurun. Nohut ve suyu ekleyip karıştırın. Tuzu ekleyin ve düdüklü tencereyi kapatın. Düdük çaldıktan sonra 25 dakika et seviyesinde pişirin. Altını kapatın, basınç tamamen çıkınca açın ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın