Bu tavuk tandırda ve susuz olarak pişirilmiştir. Sık sık yaptığım bir tarif. Ayran/tzatziki ile pirinç pilavı ve nohut ile harika bir akşam yemeği. Onu tuttuğunuzda, kemik elinizdedir. Ayrıca nar gibi kırmızıdırlar.
Kanatları vs. temizleme talimatları. Bozulacak kısımları yıkanmış tavuğu uygun bir kaba alın.
En son sıvı yağı içine salça, ketçap ve baharatları ekleyin. Sosu elinizle her yerine sürün.
Diğer yandan kalan sosun içine patates püresini atın. Ve patatesleri sosa batırın. Ben çok küçük patates kullandım. Bu yüzden her şeyi kullandım. Bu şekilde, gösteri çok güzel. Ama küçük bir patates bulamayınca orta boy bir patatesi dörde bölüp kullanıyorum.
Tavuğun içine patates koydum. Şişirilmiş pirinç yapmak gibi. Ama burada sizi uyarmak istiyorum bir püf noktası 📌Patatesleri tavuğun içine döktüğünüzde küçük olmalı yoksa yavaş pişecektir. Kolay pişmesini istiyorsanız patatesleri tavuğa koymayın, tencereye atın.
Tavuk ve pişmiş patatesleri dikkatlice düdüklü tencereye aktarın.
1,5 saat kısık ateşte pişirip düdüğü kesiyoruz. (Ocağın ana odasında kısık ateşte pişirdim).
1 saat piştikten sonra tavuk çevrilir ve diğer tarafı kahverengi olacak şekilde tekrar kapak kapatılarak yarım saat (toplam 1.5 saat) pişirilir.
1.5 saatin sonunda nar gibi kızarmış bir tavuğa, dokunduğunuz anda elinizde olacak bir kemik olacak. Bu tarifi yapıp yiyenler, işleyişinden ve lezzetinden çok memnun kalacaklardır. Deneyecek olanlardan haber bekliyorum. Şimdi keyfini çıkarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]