Düdüklü Tencerede Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bakla ticareti şans işidir ve küçük bir kart neredeyse kuru fasulye kadar yorucudur. Pişirirsin, denersin ve tekrar pişirirsin ama sonra bayıldığını anlarsın. Bazen çok tazeyken kolayca pişer ama kart ise en iyi çözüm düdüklü tenceredir. Ben genellikle düdüklü tencerede yaklaşık 25 dakika pişiriyorum. Ben domatesle de çok severim ama bu sefer daha klasik zeytinyağı ile pişirmek istedim.

Unutmayın, dereotunu baklalar pişip soğuduktan sonra eklerseniz dereotu sararmaz ve taze görünümünü korur. Bazı insanlar sıcak sevse de, bence bakla bir gece buzdolabında dinlendirildikten sonra daha lezzetli oluyor.

Fotoğraflarınızla yaptığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagramım: @mutfaksirlari Beni takip etmeyi unutmayın…

Aşk…

Düdüklü tencerede zeytinyağlı taze fasulye tarifi için malzemeler

    500 gram taze fasulye 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy kuru soğan 2 diş taze sarımsak 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 2-3 su bardağı su (fasulye hizasında ekleyin) Yarım kilo demet dereotu

Düdüklü tencerede zeytinyağında taze fasulye tarifi nasıl yapılır?

Baklaları yıkayın ve bıçakla başlarını kesin. Varsa kemiklerini çıkarın ve ikiye bölün. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı alın ve orta ateşte sadece 1 dakika kadar kavurun. 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz kavurun, fasulyeleri, tuzu ve şekeri ekleyin. Fasulyelere su ekleyin ve karıştırın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın, bip sesinden sonra altını kısın ve 20 dakika pişmeye bırakın. Pişen fasulyelerin üzerini kapatın, bir süre bekletin ve üzerini çıkardıktan sonra kapağını açıp doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın. Ilıkken sarımsaklı yoğurtla servis yapın veya bir gece dinlendirip soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın