Açık Kapak Tarifi için önce geniş bir kaba ılık süt, yağ, su, şeker ve mayayı koyun, karıştırın ve beş dakika bekletin.
Tuz, yumurta akı ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip karıştıralım. Hamurun eklemi çok az kıvamlı, çok yumuşak olmalıdır. Hazırladığımız hamuru 40-50 dakika bekletin.
Hamurun içine yumurta büyüklüğünde toplar alıp elimizle yırtmamaya özen göstererek mümkün olduğunca genişletelim.
Hamurun her iki tarafına da tereyağı sürmek için kullanalım ve rulo gibi saralım.
Çubuk şeklindeki una düğüm atıp tepsimize dizip yumurta sarısı ve susamları ekleyip pişirme tepsimizde mayalanmaya bırakalım. Güç süresi yaklaşık 30-40 dakika olacaktır.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tereyağı Düğümü’nün açılışı hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]