medyauzmani.com

Reyhan Reçeli – Tatlılarım

Reyhan birçok faydası olan bir bitkidir. Dünyanın çeşitli yerlerinde mecazi anlamda “güzel kokan her şey” anlamında kullanılmıştır. Fesleğenin kokusu çok keskindir ve tadı biraz acıdır.

Reyhan şerbetini sevenler bilir ki şerbetin rengi ve tadı ağızda harika bir his bırakır. Sonuçta, özellikle paketleme için kuru malzemeleri baharat olarak kullanıyoruz. Ayrıca reçel yapmak için renk sağlamak için kullanıyorum. Doğal boya olarak kullanabilirsiniz.

Fesleğen Reçeli Tarifi hakkında,

Fesleğen yapraklarını saplarından ayırın ve sirkeli suda 30 dakika bekletin.

Ardından bol su ile durulayın ve bir kurutucuda kurutun.

Fesleğen yapraklarını bir kaseye alın ve 2 su bardağı şeker ve yarım limonu üzerine dökün ve elinizle ezin.

Bir saat kadar bekledikten sonra reçel tenceresine 3 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su, biraz tuz koyup kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başlayınca fesleğeni ekleyin ve 5 dakika pişirin. Yüksek ateşte kaynatın ve ısıyı azaltın.

Yaklaşık 15 dk. Ardından reçeliniz kıvamını alacaktır. Isıyı tekrar açın ve kaynatın.

Limon suyunu ekleyin ve beş dakika pişirin. Kaynattıktan sonra, reçelin homojen olduğundan emin olduktan sonra ocağı kapatın.

Isıtıldığında temiz, steril kavanozlara dökün, kapaklarını sıkıca kapatın, ters çevirin, bir bez örtün ve bir gün bu şekilde bırakın.

Reçelinizi karanlık ve serin bir yerde saklamayı unutmayın.

Reyhan Jam hazır.

Sevgi var.

“Sevgiyle yapılan yemekler”

mutfakta bir arzu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın