düğün pastası tarifi
İşte her zevkin görüntüsünün güzelliğiyle büyülemek isteyeceği, tadıyla damakta taht kuran efsane bir düğün pastasının tarifi.
yapılışı
Düğün pastası yapmak için. Öncelikle 4 yumurta ve bir su bardağı toz şekere ihtiyacımız var. 4 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri çırpacağımız bir kaseye alın. Mikser yardımı ile güzelce çırpmaya başlıyoruz. Yumurta-şeker karışımı köpürene kadar çırpmaya devam edin. Bir sonraki adımda köpüren karışımımıza 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı un ekliyoruz. Ve cilt işlemine devam ediyoruz.
Karıştırma işlemi güzelce yapıldıktan sonra karışım bitmeden büyük boy payreks fırın kabı daha uygun olacağı için fırın kabımıza döküyoruz. Fırınımızı ısıtmakta fayda var. Önceden 170 dereceye ısıttığımız fırına tepsimizi yerleştirelim ve pişmeye bırakalım.
Kekimizi ara ara kontrol ederek kontrollü bir şekilde pişirelim. Daha sonra pişen kekimizi fırından alıp soğumaya bırakalım.
muhallebi
Düğün pastasının adı üzerindeki şekerden geliyor. Muhallebi, bir düğün pastasının lezzetini arttırmada faydalıdır. muhallebi için Bir litre süt, bir bardak şeker, bir paket vanilya, 2 yemek kaşığı nişasta ve 3 yemek kaşığı tencereye alıp karıştırıyoruz. Karışımı ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin. Kıvam alıp kaynayıncaya kadar pişirmeye devam edelim ve kaynattıktan sonra 2-3 dakika daha pişirmeye devam edelim.
Muhallebiyi ocaktan alıp soğumasını bekleyelim. Muhallebi soğuduktan sonra bir paket krem şanti ile muhallebiyi alıp mikserle güzelce karıştıralım.
Ayrı olarak, yarım litre sütün içine 1 su bardağı şeker ekleyin ve karıştırın. Hazırladığımız karışımı kekin üzerine dökelim ve ıslanmasına izin verelim. Ardından hazırladığımız muhallebiyi üzerine dökerek yayalım. 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Üzerine hindistan cevizi dökerek damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.