Molokhia yumurtaları nasıl yapılır? Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Hindi 20 Dakika, Ebegümeci, Hibiskus Tarifi, Hibiskus Yumurta, Ege Otları Tarifi, Molokya Yumurtası Nasıl Yapılır, Yumurtalı Ege Otları, Yumurtalı Kavrulmuş Otlar, Yumurta Tarifleri, Kahvaltılık Yemekler
Çıkış tarihi: 12-18-2021
4 5 5 1
Merhaba sevgili arkadaşım,
Ege sofralarının vazgeçilmezi olmak için festivaller düzenlenen bu lezzetli otu tüketmenin en lezzetli yollarından biri de yumurtadır. Özellikle kahvaltıdan farklı bir öğün olarak yiyeceksem sarımsaklı yoğurdu da eklemeyi seviyorum.
Ebegümeci denemeyenler için taze ve iyi pişmiş ise ıspanaktan çok daha lezzetli oluyor. Ben ayrı ayrı uğraşmadım, bütün demetini kavurdum. Ben yarısını yumurtalı yaptım. Dilerseniz hava almayan bir kapta 4-5 gün saklayabilir veya kavurduktan sonra dondurabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Hibiscus yumurta tarifi malzemeleri
- ½ demet ebegümeci ½ orta boy soğan 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber kırmızı pul 2-3 yumurta
Yumurtalı molokhia tarifi nasıl yapılır?
Ebegümeci ayıklayın, su veya suyla yıkayın, ardından yapraklarını ve saplarını kesin. Soğanı doğra. Tavaya zeytinyağını koyun, soğanı ekleyin ve soğan pembeleşinceye kadar soteleyin. Pişirmek için doğradığınız hibiskusları ekleyin, tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Hibiscusu suyunu salıp çekene kadar kavurun. Pişen otlara kaşıkla küçük girintiler yapın, yumurtaları kırın ve istenilen kıvama gelinceye kadar pişirin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]