Ege yosunlu kiş tarifi! Ege yosunu kiş nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

Bugün Masterchef Restaurant’ta birbirinden lezzetli yemekler hazırlandı. İzleyicilerin en merak ettiği konu ise Ege yosunu kiş oldu. İşte Ege yosunlu kiş tarifi! Ege yosunu kiş nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar burada…

Igan bitkisinden kiş için gerekli malzemeler nelerdir?

Temel materyaller:

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta

yukarı:

  • Yarım avuç arapsaçı, turp ve cybes
  • 2-3 dal fesleğen
  • 1 dal biberiye
  • 200 ml krema
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Ege otlu kiş içeceği nasıl yapılır?

  1. Tabanı için hamur malzemesini geniş bir kaba alıp güzelce yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika buzdolabında bekletin. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp orta boy tart kalıbının kenarlarını oklava yardımıyla kapatacak şekilde açın.
  3. Yağlanmış kalıba kenarlarından hafif sarkacak şekilde yerleştirin. Tabanına çatalla delikler açın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7-8 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Tüm otları ayrı ayrı kaynatın ve garnitür için taze. Sudan çıkarın, soğutun ve doğrayın.
  5. Hepsini bir kaba alıp üzerine tuz ekleyip karıştırın. Daha sonra pişen tart hamurunun üzerine yayın. Krema ve yumurtayı çırpın ve üzerine dökün.
  6. Bir tutam daha rendelenmiş kaşar peyniri. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve ısıttıktan sonra servis yapın.

Ege yosunlu kiş tarifi! Ege yosunu kiş nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yazı ilk olarak Urfa Haber – anlıurfa Haber – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın