Egzotik manolya pudingi



Egzotik manolya pudingi

Malzeme listesi

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paketten az bebe bisküvisi (ben zenci kullandım)
  • 7 – 8 çilek veya iki muz
  • 1 paket çiğ krema

için hazırlık

Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu bir tencereye alın ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Daha sonra orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.

Kıvamına gelince ocaktan alıp vanilya ve kremayı ekleyip blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Bisküviler toz haline getirilir. İlk olarak 2 yemek kaşığı kırılmış bisküviyi servis tabağına veya bardağa koyun. Daha sonra bardağın kenarlarına çilek veya muz dilimleri koyun ve üzerine manolya pudingini koyun ve üzerine kırılmış bisküvileri ekleyin. Buzdolabında iki saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorum yapın