Egzotik pirinçten esinlenerek yaptığım varyasyonları kullanarak yaptığım bu pilav çok lezzetli oldu. Benim derdim içindeki baharatlardandı tam olarak kuru nane ama bu pilav için gereken minik nane 👌 Ben de öyle düşündüm. Evet işte yöntemimiz 👉
Doğranmış soğanları sıvı yağda yıkar, önceden sıcak suda haşladığımız pirinci yıkayıp süzüp kavurduğumuz soğanların üzerine ilave ederiz.
Soğanla 4-5 dakika. biz kuruyana kadar.
Pirinç göründüğünde kavurmayı bitiriyoruz.
Pilavımızı fırına girebilecek, hemen üzerine koyabileceğimiz bir tepsiye aktarıyoruz ve tereyağını küçük parçalar halinde koyuyoruz.
Daha önce pişirip kemiklerini ayıkladığımız tavuğumuzu kesip pilavın üzerine koyuyoruz (daha güzel görünmesi için yaydım özellikle pilavla karıştırırsanız tatlı ve yumuşak olur diye düşünüyorum)
Ayrı bir kapta tavuk suyundan 2,5 su bardağı tavuğu koyup pişiriyoruz.
2,5 bardak sade sıcak su ekleyin.
Suyun ve tavuğun sıcak olması önemlidir çünkü suyun fırında kaynamasını beklemek uzun sürer ve pilavımızı lapa haline getirebilir.
5 bardak su var. (Pilavı yapmak için bir veya iki su bardağı su kullanıyorum, ben fırın pilavı da yaptım) sonra damak tadınıza göre tuz, acı seviyorsanız pul biber ve 1 tatlı kaşığı karabiber, 1.5-2 tatlı kaşığı kuru naneyi karıştırıyoruz. tohumları, hazırladığımız suda.
Tavuğu ve pirinci koyduğumuz tepsiye baharatları her tarafı aynı olacak şekilde suyumuzu döküyoruz.
170°C’de ısıttığımız fırına koyuyoruz ve suyunu yaklaşık 1/2 saat içiyor (her fırın farklı olabilir ama düzeltilir)
Servis yapmadan önce fırından çıkarın, örtün ve 10-15 dakika dinlendirin. Pirinç grenli olana kadar dinlenmenizi tavsiye ederim.
Not: Tavuk suyunuz yoksa bulyonu suyla seyrelterek suyu kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]