Pasta Eklerleri Pasta Tarifi, Pastane Eklerleri Pasta Nasıl Yapılır?
Un eklerleri için: Bir tencereye suyu ve margarini alıp margarin eriyene kadar kaynatalım, şekeri atıp eriyince unu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Hamur toparlanıp tavaya yapışmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın. Bir yumurta karışana kadar başka bir yumurta eklemeyin. Sert ise ekmek en iyisidir.
Hamuru sıkma torbasına alıp iki parmağımızı tepside ve yağlı kağıtta kalacak şekilde uzun çizgiler halinde sıkalım. 170 derecede önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz.Ekler hamurunun üstü altın rengi olunca fırını kapatıp fırının kapağını açmadan hamurun ılımasını bekliyoruz bu şekilde hamur düşmeyecek.
Kreması için sütü, şekeri, unu, yumurta sarısını ve nişastayı bir tencereye alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim, vanilyayı ekleyip kaynayıncaya kadar tekrar karıştırdıktan sonra kremayı ocaktan alıp pişirelim. soğumaya bırakın.
Krem şantiyi (kutudan çıkan 75 gr’lık 1 paket kullanılacak) ve 1 bardak sütlü çayı iyice koyulaşana kadar çırpalım. Soğuyan kremaya çırpılmış kremayı ekleyin ve ikisini tekrar çırpın.
Çikolata sosu için, kremayı küçük bir sos tenceresine alın ve ılıyana kadar ısıtın, küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı sıcak kremaya ekleyin ve eriyene kadar sürekli karıştırın. Ara sıra karıştırarak buzdolabında soğumaya bırakın, soğuyana kadar (daha kolay olsun diye çikolata sosunu hazırlayıp kremayı bir gün önceden doldurup bekleyelim, hatta ekler hamurunu pişirip streçleyelim. havasız buzdolabında ilk günkü gibi tazeliğini korur.)
Tüm malzemeler hazır olduğunda eklerleri uzunlamasına ortadan ikiye keserek servis edelim. Ortasına kremayı sıkalım ve üzerini çikolata sosuyla kaplayalım ya da kaşıkla dökelim. Son olarak hazır beyaz çikolata sosu dökebilir veya dilediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz.
Pasta Stili Ekler Kek hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]