Ekler kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Ekler Pasta sevenler için… Bu toplardan profiterol dışında ekler yapabilirsiniz.

Ekler kek tarifi için malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

    230 ml su 40 gr. tereyağı 115 gram un 3 yumurta

İç kreması için (pastacı kreması):

    3 yumurta 4 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı vanilya aroması

Çikolata sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta sarısı 3-4 yemek kaşığı kakao Yarım paket vanilya 2,5 su bardağı süt

hamur yapımı:

Fotoğraf 1’deki gibi çelik bir tencereye su ve tereyağını koyuyoruz, su kaynamadan karıştırarak tereyağının iyice erimesini sağlıyoruz, hemen unu ekliyoruz.

2. resimdeki gibi topaklanmaması için tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Böylece hamur toparlanacaktır. 3-4 dakika ara vermeden kısık ateşte karıştırmaya devam edin, ardından hamur tencereden kuruyup toparlanınca ocaktan alın.

Fotoğraf 3’teki gibi geniş bir kaba koyun, sürekli yayarak ve tahta kaşıkla birleştirerek hamurun pul pul dökülmeden soğumasını sağlayın.

4. resimdeki gibi hamur soğuyup yumuşayınca temiz çelik bir tencereye alın.

5.fotoğraftaki gibi yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpın, yumurtaları teker teker ekleyin.

Giriş yapma:

Resim 6’daki gibi yumuşak, ele yapışan bir hamur elde ettiğinizde hamuru krema kıvamında içi boş bir sıkma torbasına koyun.

Hamuru krema torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2’şer cm olacak şekilde yerleştirin. 10 cm aralıklarla. Çift sıra oluşturmak için sıkın. Hamur oldukça yapışkan olduğu için, parmak uçlarınızı hafifçe ıslatarak topların üst kısımlarını hafifçe düzeltin.

190 derece fırında 30 dakika (hamur bittiğinde fırının kapağını açmayın) fırın kapalıyken pişirin, hamuru soğumaya bırakın.

İç kremanın (pasta kreması) yapılışı:

Vanilya özütünüz yoksa vanilya şekeri ve yumurta kokusunu almak için 2 yemek kaşığı limon kabuğu kullanabilirsiniz. Limon kabuğu rendesi tatlıya çok hoş bir tat katacaktır. Sarmaşık malzemelerinin hepsini tencereye alıp orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. ara sıra karıştırarak soğutun. 10 cm. Uzun hamurunuzu ikiye bölün ve varsa bir dondurma kaşığı veya bir tatlı kaşığı ile iç kremasını doldurun.

Çikolata sosunun yapılışı:

Soğuyunca sos malzemelerinin hepsini tencereye alıp krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Doldurduğunuz eklerleri beğeninize göre yan yana dizin ve üzerine çikolata sosu gezdirin.

Profiterol ve besin takviyelerini nasıl doldurursunuz?

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın