ekmek hamur işleri

kremalı pasta tarifi malzemeleri

  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı veya ghee
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Küt Pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. 3 su bardağı oda sıcaklığındaki suyu ve tuzu bir karıştırma kabına alıp unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamur katılaştıktan sonra 2-3 dakika daha yoğurma işlemine devam edin ve hamurun üzerini bir buzdolabı poşeti ile kapatıp 20 dakika dinlendirin.
  3. Kalan hamurdan 8 top alın. Tüm bezeleri oklava yardımıyla çok ince olmayacak şekilde 20-25 cm çapında açın.
  4. Tereyağını eritin. Yağ ekleyin ve karıştırın.
  5. Oda sıcaklığına ulaşmasına izin verin.
  6. Geniş bir çukur veya tepsiyi hazırladığımız yağ karışımıyla yağlayın.
  7. Açtığınız hamuru tepsiye alın ve cömertçe yayın.
  8. Hamuru dizler arasında üst üste yuvarlamayı unutmayın. Aksi takdirde hazırlanırken birbirlerine yapışırlar. Kalkmak imkansız.
  9. Hamur yağlandıktan sonra tekrar bir dondurucu poşeti ile örtün ve serin bir yerde veya buzdolabında bir saat bekletin.
  10. Hamur dinlendikten sonra üzerini masaya alın.
  11. İnce bir zar gibi olana kadar her iki tarafı yavaşça çekin.
  12. Daha sonra dörde katlayıp tepsinizin büyüklüğünde şekil verin.
  13. Kenarlarda kalın parçalar varsa, bunları yırtın. Aksi takdirde hamur işi zor olacaktır.
  14. Dikdörtgen hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
  15. Tüm hamurları aynı şekilde açıp dikdörtgen şekil verin ve tepsiye üst üste dizin.
  16. Bu kısımlar videomda çok net anlaşılmış ve anlatılması biraz zor.
  17. Tüm hamur pişene kadar aynı şekli verin, tepsiye koyun ve 200 derecelik fırında ters çevirerek, börek iyice kızarana kadar pişirin.
  18. Pişen hamur işlerini fırından çıkarın.
  19. Üzerini temiz bir mutfak havlusu ile örtüp soğumaya bırakın. (Dilerseniz bu börekleri içte yuvarlayarak da yapabilirsiniz ama orjinal tarifi bu kadar kolay ve üzerlerine pudra şekeri serpilerek tüketiliyor.)
  20. Sıcak böreği ters çevirin ve dilimler halinde kesin. Soğumadan tüketin.
  21. Dediğim gibi üzerine pudra şekeri serpilerek tüketiliyor ama biz daha çok sevdiğimiz için sade hazırladım.

Tarifi video olarak izlemek isterseniz hepinizi kanalıma bekliyorum.

Resimli Küt Börek tarifi

“Küt Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın