Kadayıf Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
kek için
- 3 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 bardak sudan 2 çubuk şeker eksik
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
şerbet
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
krema için
- 2.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
Ekmek kadayıf tarifinin çalışma şekli?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kek için 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpürene kadar çırpın.
- Karıştırın, vanilya, un ve kabartma tozu ekleyin ve küçük bir kaseye dökün.
- 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
- Keki fırının dışında soğumaya bırakın.
- Şurubu için karamel 3 su bardağı şekeri bir tencerede kısık ateşte sıvı olana kadar pişirin.
- Üzerine oda sıcaklığındaki 3 su bardağı suyu ekleyin (topaklar olacak), sıvı hale gelene kadar karıştırın ve sıvı hale gelinceye kadar 5 dakika ilk sıcaklığı bekleyin.
- Keki harcımdan alıp başka bir tabağa alın, ortadan ikiye kesin ve şerbetin yarısını ilk kata ekleyin.
- Pudingi yapmak için iki buçuk su bardağı süt, şeker ve unu ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Hindistan cevizi ve vanilyayı koyulaşan pudinge ekleyin ve bir iki dakika kısık ateşte karıştırın.
- Kekin ilk katına muhallebiyi ekleyin ve ikinci katın üzerine şerbeti dökün, ikinci katı kapatın ve kalan şerbeti ekleyin.
- Kadayıf ekmeğinizi bir gün buzdolabında bekletin, kadayıf ekmeğiniz hazır, dilerseniz üzerine kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Resimli kadayıf ekmeği tarifi
Kadayıf ekmeği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]