ekmekli karnabahar



ekmekli karnabahar

Fırında karnabahar tarifi malzemeleri

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 orta boy yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Pul biber (tercihinize göre daha fazla veya daha az ekleyebilirsiniz)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • çedar peyniri

Fırında karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  1. Karnabahar kökünü küçük çiçeklere ayıralım ve bol su ile güzelce yıkayalım.
  2. Bir tencereye kaynar su ekleyin ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kaynatın.
  3. Suyu süzgeç yardımıyla süzün ve soğuk suya koyun.
  4. Soğuyan karnabaharı tekrar süzüp kağıt havlu yardımıyla kurulayalım.
  5. Derin bir kapta yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, unu, karabiberi, acı biberi, tuzu, sarımsağı rendeleyin ve iyice karıştırın.
  6. Tepsiye yağlı kağıt serelim ve karnabaharı karışımın içine güzelce karıştıralım ve tepsiye sıralayalım.
  7. 200 derecede ısıttığımız fırında kızarttıktan 10 dakika sonra fırından çıkaralım, üzerine kaşar peynirini rendeleyip tekrar pişirelim.
  8. Kaşar peyniri eriyince fırından alıp sıcak olarak sevdiklerimize servis edelim.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın