Ekşi bulgur köfte

Ekşi Köfte tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

sosu için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sumak tozu
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı limon suyu
  • 1 tavuk suyu
  • 6 su bardağı su

Ekşi bulgur köftesi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle bulguru ve irmiği alıp tuzunu ekleyip sıcak su ile ıslatıyoruz.
  2. Nemlendikten sonra unu ekleyip yoğurun.
  3. Köftelerimizi yoğurduktan sonra top şeklini veriyoruz.
  4. Sos için tüm baharatlarımızı tencereye alıp biraz kavurduktan sonra köfteleri ilave edip biraz karıştırıyoruz.
  5. 6 su bardağı su, tavuk suyu ve limon suyunu ekleyip kaynatın. 25 veya 30 dakika kaynatın.

Ekşi bulgur köfte tarifi

  • tatlı tarifi
  • bulgur tahılı
  • eksi
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mayasız hamurlu ıspanaklı gözleme (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın