Ekşi Köfte Tarifi

Baharatlı yemek tarifine başladığımızda etli pirinci yıkayalım, karıştırma kabına alıp diğer malzemeleri ekleyelim, iyice pişirelim, yarım saat buzdolabında bekletelim.

Havuç ve patatesleri küçük küpler halinde kesin. Yağı tavaya alıp ısıtalım, havuçları atıp beş dakika pişirelim, sonra patatesleri ilave edelim, patatesleri beş dakika bekletelim, sıcak su ekleyip pişirelim.

Köfteyi buzdolabından çıkaralım ve mermer parçalarını kırıp rulo yapalım. Geniş bir kaseye un serpelim ve katladığınız etin her tarafını bu una bulayalım. Çorba yeterince kaynayınca deniz ürünlerini suya atalım ve yapışmamasına dikkat edelim.

İlk dakika eti karıştıralım daha sonra çorbayı karıştırıp tekrar kaynatalım. Çorbayı yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra köftelerin pişip pişmediğini kontrol edelim.

Sosu için yoğurdu ve yumurta sarısını bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz olana kadar çırpın, limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Ardından çorba sıvısını baharatlara ekleyip hızlıca karıştıralım. Baharatları çorbaya yavaş yavaş dökelim diğer yandan eti kırmadan hızlıca karıştıralım. Sosu tekrar kaynamaya bırakın. 1 dakika kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıvam çok kalınsa, su ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte 3-5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.

Tabaklara ayrıldığında maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.

Ekşi ve Baharatlı Deniz Mahsülleri hazır.

Etleri çorbaya ekledikten sonra ocağın altını kapatana kadar hiçbir zaman tencerenin kapağını kapatmayın, çorba hemen taşacaktır. Ayrıca çorbayı ocaktan aldıktan sonra, çorbanın bozuk görünmesi için kapağı açık bırakın. Çorbayı ocaktan aldıktan hemen sonra servis etmeyecekseniz, malzemeleri zaman zaman dikkatli bir şekilde, kırmadan karıştırın. Çorba ayakta kalınlaşabilir, bu yüzden sıcak su ekleyerek tam bir saat pişirdikten sonra çorbayı gönül rahatlığıyla yemeye devam edebilirsiniz. Bu yemeği bir miktar siyah su ile aynı yöntemlerle pişirerek yemek olarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın