Ekşi nar ile biber turşusu

Nar ekşisi ve acı biber turşusu tarifi için malzemeler

Turşu Malzemeler:

  • 1 kg taze yeşil biber
  • 1 su bardağı kaya tuzu
  • 2 litre
  • Bir avuç meyve bahçesi ve bir üzüm yaprağı atölyesi

Nar suyunu hazırlamak için:

  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • iki bardak su

Nar ekşili biber turşusu nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. 1 kg taze yeşil biberi yıkayıp üç parçaya küçük ezik yapalım.
  2. Hepsini bitirdikten sonra 2 kiloluk bir şişeye dolduralım, çok fazla doldurmaya gerek yok.
  3. Ardından 2 litre su ve 1 su bardağı kaya tuzunu bir kapta eritelim.
  4. Biberlerin üzerine dökün.
  5. Üzerine bir takım meyve bahçesi ve asma yaprağı koyalım.
  6. Kapağını kapatıp bir ay sonra açalım.
  7. Bir ay sonra yiyebildiğimiz kadar yiyelim ve tatlı suda bekletelim, iki saat tatlı suda tuz vermesi için beklerken, nar ekşisi ile meyve suyu hazırlayalım.
  8. 2 diş sarımsak, soyulmuş ve ½ çay kaşığı tuz ile harmanlanmıştır.
  9. 1 tatlı kaşığı kuru nane, 6 yemek kaşığı nar ekşisi ve 2 su bardağı suyu ekleyip karıştıralım ve ekşi suyun içine tuzu katan biberi atalım. Turşularımız hazır, afiyet olsun.

Resimli nar ekşili biber turşusu tarifi

  • biber
  • tatlı tarifi
  • Ekşi
  • Ateş
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

balkabağı çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın