ekşi pirinç

Ekşi pirinç tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı siyez bulguru
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (ben biber salçası kullandım)
  • 3 su bardağı yoğurt
  • maydanoz
  • Dereotu
  • sekiz
  • Roselle
  • Isırgan otu
  • asma yaprağı
  • tuz
  • karabiber

yukarı;

  • Ghee

Ekşi pirinç tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile soteleyin. Ardından domates salçası ile kızartın.
  2. Bol suda birkaç kez yıkanmış siyez bulguru alıp birkaç dakika daha kavuruyoruz. Üzerini geçecek kadar su ilave edip pişmeye bırakın. Yaklaşık 20 dakika kaynatılacaktır.
  3. Doğradığımız tüm yeşillikleri atıyoruz. Ardından yoğurdu sulandırıp (varsa yoğurt kullanabilirsiniz) kaseye döküyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Tatmak için kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
  4. 5-20 dakika daha kaynatılır. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinci 15-20 dakika dinlendirin. Son olarak üzerine tereyağını eritip kossala koyuyoruz. Afiyet olsun, bir tabak asla yetmez

Resimlerle ekşi pirinç tarifi

  • börek tarifi
  • Ekşi
  • kek tarifleri
  • pilav
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Tarhana Yalancı Çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın