Ekşi Turşu ve Mercimek Eti

Ekşi Turşu Tarifi için,

1/2 kg. Yeşil çileği (veya kır biberini) iki parmak büyüklüğünde doğrayın ve 6 bardak su ile 5-6 dakika haşlayın.

Yarım su bardağı sumak, 3 limonun suyu, yeterince tuz, 6 diş ezilmiş sarımsak ve 4 yemek kaşığı kuru nane ekleyip bir dakika kaynatıyoruz.

Kapatıp soğutuyoruz.

Mercimek çorbası ve daha birçok yemeğin yanında kullanabileceğiniz çok özel bir lezzettir.

Mercimek Eti Tarifi için,

Bir su bardağı yeşil mercimeği, kapağı kapalı olarak on dakika üzerini geçecek kadar suyla haşlayın.

Suyunu süzüp, yıkayıp 2 su bardağı bulguru ekleyip 4 su bardağı su ve tuz ekleyerek pişiriyoruz.

Suyu süzüldüğünde 3 adet soğanı bir piyaz içerisine doğrayıp bir su bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya koyuyoruz.

Pembe soğanı ve kızgın yağını ocağa alıp 2 dakika dinlendirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun:)

INSTAGRAM/FACEBOOK: mutfakta iştah

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın