medyauzmani.com

Ekstra Pamuk Karışımı – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar, size tatlı ya da tuzlu masalınız olacak lezzetli bir pasta tarifi vermek için geri döndüm. Bu sefer kurabiyelerimizde şeker var!! Aynı zamanda irili ufaklı herkesin damak zevkine hitap edecek pastalardır. Sabah kahvaltınızı yapabilmeniz, çayla birlikte tost yapabilmeniz, gün ve davet sofralarınızda bulundurmanız için pamuk gibi yumuşacık olan bu tarifi kitaplarınıza eklemeyi unutmayın.

En lezzetli Pamuklu Börek tarifi için küçük bir kasede süt, şeker ve mayayı karıştırmaya başlayalım ve ısınmaya başlayalım ve bir kenarda 10 dakika dinlendirelim.Ön pişirme işlemi bitince süt, yumurtayı karıştıralım. , tereyağı, tuz ve vanilya başka bir küçük kapta hamurun üzerine gerekli.

Daha sonra hamuru yoğuracağımız kaseye 4 su bardağı unu eleyerek alalım. Maya ve vanilya karışımını dökelim, iyice karıştıralım ve yoğurmaya başlayalım. Gerekirse un ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamurla yoğuralım klasik bir kek hamuru olacak.

Hamuru yoğurduğumuz kabın ağzını pişirme filmi ile saralım ve 45 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım (hamur ilk yoğurduğunuz hamurun 3.4 katına ulaştıysa yani. mayalı).

Hamur dinlenip pişme işlemi bitince hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak beze yapalım. Bu bezeleri çok ince bir yüzeyde açalım. Katladığınız hamurun kalınlığı serçe parmağınızın kalınlığının yarısı kadar olmalıdır.

Bardak veya kurabiye kalıbı yardımıyla hamurdan parçalar alıp ben yuvarlak yaptım ama siz farklı şekiller de kullanabilirsiniz. Hazırlanan parçaların arasına 1 yemek kaşığı krema koyun, kenarlarına fırça yardımıyla yumurta akı sürün, kestiğiniz hamur parçalarını kalıba koyun ve hafifçe bastırın, isterseniz üzerlerini kapatabilirsiniz. küçük bir çatalla kenarlarından bastırın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığımız mayayı koyup çırpılmış yumurta ile yıkayalım sonra tepsiyi 15 dakika ısıtalım bu arada fırını 180 derecede açıp ısıtalım. Yumurta sarısını fermantasyondan sonra sürerseniz tepeler erir ve olması gerektiği gibi kabarmaz..

15 dakika sonra mayalı çörekleri iyi ısıtılmış fırına koydum. Çöreklerin altı ve üstü kahverengileşinceye kadar pişirelim. 10-15 dakika dinlendirin ki piştikten sonra ilk ısısı çıksın.

Çok Kremalı Pamuklu Pasta hazır.

Dilediğiniz gibi verebilirsiniz, umarım tarifimi denersiniz ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın