El Aromalı Nişastalı Pırasa Böreği – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Pırasalı börek, ister elle sarılı ister yufka ile yapılmış olsun, en sevdiğim lezzetlerden biridir. El açması lezzeti ve çıtır çıtır tadıyla börekleri deneme fırsatınız olmadıysa şimdi tam zamanı. Unların arasına koyduğumuz nişastalı sos çıtır çıtır bir hamur elde etmenizi sağlar.

Bu tarifin bir başka versiyonu da unlu patatesli börek, bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tarifinizi kıyma veya peynirle de yapabilirsiniz. Börekleri sardıktan sonra buzdolabı poşetine koyarak dondurabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

El yapımı nişastalı pırasa pasta tarifi malzemeler

içeri:

    500 gr arpacık soğan 1 orta boy kuru soğan ½ çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı domates sosu 1 diş sarımsak tuz

Sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı buğday nişastası. 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı sirke 1 su bardağı sıvı yağ

yukarı:

    2 siyah kimyon yumurta sarısı

El tadında nişastalı pırasa böreği nasıl yapılır?

Maydanozları ve sarımsağı ince ince kıyın. Soğanı doğra. Tencereye zeytinyağı ile soğanları ve pırasaları koyup kavurmaya başlıyoruz. Arpacık soğanlar yumuşayınca sarımsağı, salçayı ve tuzu ilave edip suyunu çekene kadar karıştırıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Sosu için un, nişasta, yağ ve sirkeyi bir kapta iyice karıştırın. Her bir yufkayı bıçak yardımıyla 8 üçgene kesin. Hazırladığınız sosu her dilimin üzerine fırça yardımıyla sürün. Hamurun en geniş yerine iç malzemeden 1 tatlı kaşığı kadar koyup rulo şeklinde sarın. Tüm yufkalar bittiğinde kalan sosu folyonun üzerine yayın. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın