El Sarma Börek (Siyah Bafra Domuz Eti)

El Sarmalı Börek Tarifi (Bavra Siyah Bork) Tarifi İçin Malzemeler

hamur için

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su

iç harç için

  • 350 gr dana kıyma
  • 2 soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • zevkinize göre tuz

katlarına sürmek için;

  • Sebze yağı

yukarı :

  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
El yapımı etli börek (Bavra Pork Black) tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kulak memesi gibi yumuşak bir hamuru hamur yoğurma kabına alıp 14 eşit parçaya bölerek beze yapalım.
  2. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım. Daha sonra 6 bezeyi fırça ile yağlayarak üst üste koyalım ve yedinci bezeyi de yağlamadan koyalım, üzerini streçle kapatıp kurumaması için buzdolabında 5 dakika bekletelim.
  3. Diğer yedi bezeyi de aynı şekilde yağlayarak üst üste koyun, streç filme sarın ve 5 dakika buzdolabında bekletin.
  4. Daha sonra önce birlikte yağladığımız tüm bezeleri yağladığımız kütüğü koyduğumuz tepsiye koyduğumuz tepsi büyüklüğünde açalım ve iç harcı koyalım.
  5. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp harcın üzerine alıp hamurun kenarlarını sıkıca kapatalım.
  6. Geniş bir kapta yumurta sarısı, süt ve yağı karıştırıp bir fırça yardımıyla tepsiye yayın.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Benim fırınımda 35 dakika sürdü.

Resimli El Rulo Börek (Bavra Siyah Börek) tarifi

El yapımı etli börek başyazısı (Bafra Siyah Börek) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın