El Yapımı Cevizli Baklava – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Beni çok heyecanlandıran, gündüze çok yakışan bir tarifim var. 100 kat elde sarılmış patates pullarından oluşan cevizli baklava karşınızda 🙂 Normalde hep pratik tarifler veririm bilirsiniz ama bu tarif sonunda emeğinize değecek enfes bir lezzet.

Baklava hamurunu açarken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bunlardan en önemlisi buğday nişastası kullanımıdır. Kullandığınız nişasta mini beze hamurunun kolayca açılmasını sağlar.

Bir diğer önemli nokta da yoğurduğunuz hamuru dinlendirin. Dinlenen hamurları çay tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra 20’şer katlı 5 grup oluşturuyoruz. İlk yaptığımız setten başlayarak bu setleri tepsi boyutunda açıyoruz ki biz o kurulumu açarken başkaları da dinlesin.

Bu tarifte her katına tereyağı sürmüyoruz, baklavayı dilimleyip üzerine tereyağı sürüyoruz.

En önemli püf noktalarından biri de kızaran baklavayı fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika dinlendirmektir. Kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti önce ılıyan baklavanın üzerine döküyoruz. Şurup tamamen çekilene kadar dinlenmeye bırakın. Bir gece beklerseniz lezzeti tamamdır.

Şimdiden iyi tatiller.

Aşk…

El yapımı cevizli baklava malzemeleri

    2 yumurta, yarım çay bardağı süt, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı yoğurt, bir tutam tuz, bir paket kabartma tozu (10 gr), bir yemek kaşığı sirke, baklava ve börekler için 4 su bardağı un

şerbet:

    5 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su 4-5 damla limon suyu

içeri:

    250 gram ceviz 250 tereyağı

Açmak:

500 gram buğday nişastası

Ev yapımı cevizli baklava tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir tencerede şeker ve suyu koyulaşana kadar kaynatın. 4-5 damla limon suyu sıkın, karıştırın ve soğumaya bırakın. Yumurta, yoğurt, sirke, süt ve yağı bir karıştırma kabına alıp karıştırın. 3 su bardağı un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Kalan unu azar azar ekleyin, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun, üzerini bezle örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamurdan tezgaha alın ve bıçak yardımıyla 100 küçük parça kesin. Kestiğiniz parçaları elinizle yuvarlayıp nişastalı tepsiye dizin. Her bir parçayı oklava yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde toplamda 20 parça olacak şekilde açın ve üst üste dizin. Her parçanın arasına bol miktarda nişasta serpin. Bu şekilde 20’şerli 5 grup hazırlayın. 20 tepsi büyüklüğündeki ilk partiyi bol nişasta serptiğiniz tezgahın üzerine açın. Açtığınız baklavalık hamurları tepsiye dizin. Topladığınız cevizleri rondodan geçirin. İkinci yufkayı da aynı şekilde 20 kat açıp tepsiye dizin ve üzerine ceviz serpin. 20 kat olan üçüncü yufkayı da aynı şekilde açıp tepsiye dizin, üzerine ceviz serpin. 20 kat yufkanın dördüncü yufkasını da aynı şekilde açıp tepsiye dizin ve üzerine cevizleri serpiştirin. En son yani beşinci kata geldiğinizde tepsi büyüklüğünde açın ve cevizin üzerine yayın. Keskin bir bıçakla istediğiniz şekilde kesin. Baklavalık hamur şeritlerinin üzerine bir kaşık yardımıyla bol miktarda tereyağı sürün. 180 derece fırında baklava kabarana ve nar gibi görünene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız baklavayı ilk sıcaklığına gelene kadar 1-2 dakika tezgahta bekletin ve bir kepçe yardımıyla şerbeti dökün. Şerbetin tamamını alıp soğuyana kadar dinlendirin (mümkünse bir gece daha iyi olur) Üzerine bol fındıkla servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın