Elma Pektini – En Sevdiğim Yemek

Pektin, meyvelerde doğal olarak bulunan, kanser riskini azaltan, vücut yağını azaltan, şeker hastalarında kan şekerini kontrol eden mucize bir maddedir.Pektin, turunçgillerde, genellikle yeşil elmalarda bulunur. İlaç, kozmetik ve kağıt endüstrilerinde jelleşmenin gerekli olduğu alanlarda kullanılır.

Yapmaları kolaydır.

Elma Pektini tarifi için önce elmalar kabukları ve çekirdekleri ile birlikte doğranır ve yumuşayana kadar su ile kaynatılır. Tülbent süzgecin üzerine konur ve süzülür. Altta kalan su tekrar ocağa alınır ve jöle kıvamına gelene kadar pişirilir. Ayrıca bir filtreden süzülür.

Küçük kaplara yerleştirilip ters çevrilerek vakumlanması sağlanır.

Elma pektini hazırlandı

Reçel yaptığımızda açılıp kullanılırlar.

Afiyet olsun.

Torunuma erik marmelatı ve pektin yaptım tarifi geri geldi😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın