Bildiğiniz gibi elmalar çok geç bozulan meyvelerdir, elmalarım buzdolabında olduğu sürece azar azar solmaya başladı. Bugün eve geldiğimden beri, o elmalara yardım edeyim dedim. Ben de Ayvalık’tan geldiğimden beri aklımda olan elma reçelini denemeye karar verdim.
Evde 4 elmayı tarttığımda 485 grama geldi ve tahmini şeker ve suyu hesapladıktan sonra reçeli hazırlamaya başladım. Uzun zamandır evde olan ve kullanmadığım elma dilimleyiciyi tepsiden çıkardım, o kadar kolay ve düzgün bir şekilde kestim ki daha önce elma kullanmadığım için kendime kızdım.
Elma dilimleyici ile elmaları soyup dilimlemek ve eşit küpler halinde kesmek çok kolay, bunu şiddetle tavsiye ederim.
Ben elma ve tarçın tadını bozmamak için elma reçeli için sadece bir karanfil kullandım.
Çubuk tarçınınız yoksa toz tarçın da kullanabilir, servis ederken üzerine birkaç karanfil de serpebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Elma reçeli tarifi malzemeleri
4 elma – 500 gr
2 su bardağı toz şeker
iki bardak su
1 karanfil
1 çubuk tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
Elma reçeli tarifi nasıl yapılır?
1- Şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
2- Şeker eriyince kısık ateşte kaynamaya bırakın ve elmaları soyup dilimleyin.
3-Şerbet koyulaşınca karanfil, tarçın ve elmayı ilave edin.
4- 1-2 kez karıştırarak kısık ateşte elmalar şeffaflaşana kadar pişirin.
5- Elmalar renk değiştirip şerbet koyulaşınca limon suyunu ekleyip karıştırın ve bir dakika daha kaynamaya bırakın.
6- Hazırladığınız reçeli kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatın. Kahvaltıda ve tatlıların yanında servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]