Elma Suyu (Nektar) Ev Yapımı

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere özellikle Ramazan ayında yapabileceğiniz ferahlatıcı bir elma suyu tarifi vereceğim. Çok lezzetli bir tarif, Ramazan ayında olduğumuz gibi soğuk ısıtıldığı için ferahlatıcı etkisi var.

O zaman tarife geçelim,

Öncelikle elmaları iyice yıkayalım. Ben biraz ekşi yeşil elma kullandım. Tatlı olmasını istiyorsanız tatlı kırmızı elmaları tercih edebilirsiniz.

Sonra güzelce soyuyoruz.

Elmaları bir kesme tahtası üzerinde küp şeklinde kesin. Biraz keselim ki çabuk yansın.

Ardından 1 limonu ortadan ikiye kesin. Biraz tat verir. Kötü olmasını istemiyorsan limon ekleyemezsin.

Tencereyi ocağa alıp üzerine doğranmış elmaları ekleyelim. Ardından üzerine bir limon sıkın. Fazla ileri gitmemeye dikkat edelim. Bakalım neden bir blender ile çırpılacak.

Ardından 5 su bardağı ılık suyu ilave edin. Eğer çok seviyorsanız eklenen su miktarını azaltabilirsiniz. Su içeriğini artırmak için biraz su ekleyebilirsiniz.

Bir sürü elmadan çok fazla meyve suyu alabilirsiniz. Verdiklerimin iki katı.

O halde ocağı açalım. Bir an ara verelim. Yumuşak olana kadar pişirmelerine izin verin.

Elma ekşi ise, daha fazla şeker kullanabilirsiniz. Tatlı elma kullanıyorsanız şeker eklemenize gerek yoktur. Tatlandıralım ve şeker ekleyelim.

Elmalar yumuşayınca blender yardımı ile pürüzsüz olacak şekilde çekelim. Tutarlılık biraz sıkı.

Karışımı çekmemizin sebebi rengini almasıdır.

Daha sonra süzgeç yardımıyla süzün. Elma suyu istiyorsanız, süzmeyin.

Elma suyunu bir kavanoza boşaltalım ve soğumasını bekleyelim.

Soğuk elma suyunu buzdolabına koyalım.

Soğuyunca elma suyuna buz küpleri ekleyerek tatlı veya kurabiye ile servis edebilirsiniz.

Kendi ellerimizle yaptığımız ev yapımı elma suyu hazır. Gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın