medyauzmani.com

Focaccia Ekmeği (Kuru Domatesli Ekmek) Tarifi

Focaccia Ekmek (Kuru Domatesli Ekmek) Tarifi için derin bir kapta 1 bardak ılık suya şeker ve mayayı ekleyin ve karıştırın. Kurutulmuş domatesleri kenarda beklerken küçük küçük doğrayalım. Domateslerim çok yumuşaktı. Seninki zorsa 5 dk. Onları sıcak suya batırın ve serpin.

Kalan su, zeytinyağı, tuz, domates, biberiye, kekik ve varsa zeytinleri mayalı karışıma ekleyip spatula ile karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Spatula ile işinize her zaman devam ediyoruz. Bu ekmeği çizmeyin, yapışkan bir hamur olacak. Yapışkan olduğu için ekstra un eklemeyin.

Daha sonra eğer sıkı bir kalıbınız varsa kalıbınızı yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Büyük bir kap olsun. İnce ekmeklerimiz olacak. Yüksekliği 33-35 cm’dir. yakındı. Hamurumuzu bu kalıba döküyoruz.

Zeytinyağını elimize döküyoruz, ekmeğimizi parmaklarımızla bastırıp kalıba yayıyoruz. Bir tepsi ile örtün ve 1/2 saat bekletin. Bekledikten sonra üzerine kuru domates ve biberiye ekliyorum.

180°C ısıtılmış soğuk fırına ekmeklerimizi ters çevirerek koyuyoruz. Fırınınıza göre 30-35 dk. Ayrıca kokuşacaktır. Pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.

Focaccia Ekmeği (Kuru Domates Ekmeği) tarifimiz hazır.

Sıcak ateşe zeytinyağı sürüyoruz, deniz tuzu serpiyoruz ve sıcakken kesip afiyetle yiyoruz. Ben sarımsak sevmediğim için kahvaltıya sarımsak eklemedim ama siz isterseniz sarımsak ekleyebilirsiniz. Saygılarımla

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın