Merhaba sevgili arkadaşım,
Blog yazmayı neden seviyorum biliyor musun? Çünkü yıllar öncesine gidip o günkü anılarımı ve tariflerimi bulabilirdim. Yemek kitapları harika bir şey ama bloglar farklı.
Sosyal ağlarda eğlenceli ama bugün facebook gibi popüler, yarın gördünüz, google+ gibi gözden düştü veya gözden kayboldu. Bu tarifi yaptığım 9 yıl öncesine gidin. Tekrar üşütüyorum ve sonra tabii ki yemek yapmaya başlıyorum. Yine ıhlamurdan pek hoşlanmadığımı belirtmiştim ama evde meyve ile kaynatınca ıhlamur içmenin keyfi başlıyor
Ayvalı Ihlamur ve Zencefilli Ihlamur tariflerine linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aşk…
Elma, tarçın ve ıhlamur çayı tarifi için malzemeler
- 1 elma 1-2 çubuk tarçın 6 diş bir demet misket limonu 1 litre su
Elma, tarçın ve ıhlamur çayı tarifi nasıl yapılır?
Elmayı yıkayın ve 4 parçaya bölün, istenirse çekirdeklerini çıkarın, karanfili içine yapıştırın. Tarçın, karanfil ve elmayı bir tencereye veya çaydanlığa koyun, 4 bardak su ekleyin ve kaynatın. Tenceredeki su kaynayınca altını 5 dakika kısın. Elma, tarçın ve karanfil kokusu gelince ıhlamurları suya atın. Tencereyi ocaktan alın ve çayın 5 dakika demlenmesini bekleyin. Aldığınız çayı ballı fincanlara süzün ve tatlandırın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]