medyauzmani.com

Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Merhaba arkadaşlar, yumuşacık dokusu, elmalı tarçın ve fındığın mükemmel uyumu ile mutfağım gibi kokan nefis bir pasta yapmaya ne dersiniz?

Sağdaki karıştırma kabininde oda sıcaklığındaki üç yumurtayı kıralım, eklediğimiz şekeri 200 ml’lik bir bardakla ölçüp çırpmaya başlayalım.

Yumurta rengi açık ve kabarık olana kadar beş dakika çırpmaya devam edin.

Yumurta ve şekeri aynı anda çırpmaya özen gösterelim yoksa kekimiz kabarmaz. Aynı bardakla yağı ölçüp sıvı yağı ekleyelim tekrar çırpalım sonra ölçüp sütü ilave edelim çırpalım 1 su bardağı unu ekleyip vanilyayı ekleyip unu pişirip güzelce çırpalım. Unu ekleyelim.

Ardından 1 yemek kaşığı acı cevizi ekleyip karıştırın. Bu aşamada dilerseniz 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyebilirsiniz.

Borcamın içine sıvı yağ veya margarin dökelim ve bir kenara koyalım. 1 adet büyük boy ince elmayı dilimleyelim, tarçın ve bol şeker ekleyip karıştıralım, kek harcının üzerine koyalım.

180 C de çok sıcak fırında sistematik olarak pişirelim, dişlerini test edelim ve kekimiz pişince fırından çıkaralım.

5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın. Soğuyunca üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.

Nefis elmalı tarçınlı cevizli kekimiz servise hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın