Merhaba arkadaşlar;
Bugün görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekecek, lezzetiyle olay yaratacak bir tarifle karşınızdayım. Elma püresi yapmak 😄 zor olsa da çocuklara hitap edecek bir tarif yapabilir, onlarla da yapabilirsiniz, o halde ne bekliyoruz, tarife geçelim👍
İlk olarak iç harcı hazırlayalım, elmaları soyup güzelce rendeleyelim, bir tencereye alıp ocağı açalım.
Şekeri ekleyip pişirin. Elmalar yumuşayınca suyunu salıyor ve yemeye hazır. Ocağı son kez kapatmadan önce tarçını ekleyip son bir kez karıştıralım, ocağı kapatıp bir tarafının soğumasını bekleyelim.
Börek hamurunu yapmaya devam edelim, bir karıştırma kabı alalım, sırasıyla tüm malzemeleri ekleyip ele yapışmayan hamuru alalım. Ve elma büyüklüğünde bir parça hamur alıp tabanına yağlı kağıt ile biraz açalım, direk kredimde açabilirsiniz, kredimin dışında açtım eşit olsun.
Ardından resimdeki gibi hamuru kırmadan borcama koyalım.
O halde elmalı harcımızı turta hamurunun üzerine eşit şekilde yayalım.
Elmaya benzer bir parça kesiyoruz. Tezgahta uzunca açıp küçük şeritler keselim, bu pastamızın bir kısmını oluşturacak. Ne kadar az ağırlık yuvarlarsanız o kadar iyi sonuç alırsınız yoksa içinde soda olur ve çok kalın olur.
Önce yan yana dizdim sonra uzatma olarak yan yana koydum hamurum biraz arttı gül şekli verdim üzerini süsledim net anlatabilirsiniz.
Bir çiçek şekli yapmak istiyorsanız, su şişesi kapakları büyüklüğünde 4 sıra alalım, yan yana, etrafına ve çevresine koyalım, ortadan ikiye keselim ve iki çiçeğiniz olacak. .
Önceden ısıtılmış 180-200°C’de üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]