elmalı kruvasan

Elmalı Kruvasan Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • Ve

iç harç için

  • 3 orta boy elma
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı kruvasan tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Elmaları soyup rendeliyoruz. Orta ateşte şeker ve tarçın ile bir tavada kızartın. Ilık süt ve mayayı yoğurma kabına alıp mayayı iyice eritin.
  2. Daha sonra sırasıyla şekeri ve yağı ekliyoruz. Unu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edince 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Portakal büyüklüğündeki bezeyi ekşi mayadan alıp tabak büyüklüğünde olacak şekilde eziyoruz. Resimdeki gibi dörde bölüp aralarına elmalı harçtan koyup rulo yapıyoruz.
  4. 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. afiyet olsun 🙂

elmalı kruvasan tarifi

  • börek tarifi
  • çörek
  • Bir elma:
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Airfrey’in mini hurma pastası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın