medyauzmani.com

pekmezli cevizli lokum

Lokum tarifi malzemeleri, pekmez ve ceviz

  • 2,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı nişasta
  • Bir su bardağı iri kıyılmış ceviz

üzerine;

  • Bir su bardağı ince kıyılmış ceviz

Pekmezli cevizli lokum nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Tencereye suyu, unu ve nişastayı koyup çırpıcı ile karıştıralım ardından pekmezi ekleyip tekrar karıştıralım ocağa alıp koyu kıvam alana kadar pişirelim.
  2. Son olarak iri kıyılmış cevizleri de ilave edip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  3. Suyunu geçtiğimiz cam kaseye döküp 10 dakika sonra dağıtalım.Üzerine ince çekilmiş ceviz serpelim.
  4. Düz zeminde iki saat buzdolabında bekletelim, dilimleyerek servis edelim.

Not 1: Daha kalın olsun isterseniz tekrar büyütebiliriz.

Not 2: Pekmez miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Resimli pekmezli cevizli lokum tarifi

  • börek tarifi
  • cevizli
  • yakın
  • kek tarifleri
  • pekmezli
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

ıslak kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın