Elmalı Kafes Muffin Tarifi İçin Malzemeler
hamur için
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağ veya ghee
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 toz balık
- Un (yumuşak bir hamur olmalı)
iç harç için
- 4-5 elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı öğütülmüş fındık
Elmalı Kafes Pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Elma aromasından vazgeçemeyenler için harika bir muffin tarifi. İç harcı için öncelikle elmaları rendeleyip tencereye koyalım, üzerine şekeri ilave edelim, karıştırarak suyunu çekene kadar pişirelim, soğumaya bırakalım.
- Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alalım, unu yavaş yavaş ekleyelim, yumuşak bir hamur yoğuralım ve hamuru yarım saat dinlendirelim.
- Hamurdan parçalar koparıp açalım, kenarlarını kare şeklinde keselim, fotoğraftaki gibi keselim, iç harcı koyup kafes şekli verelim ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım. kağıt.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim, üzerine pudra şekeri serpelim ve servis yapalım.
Resimli elmalı muffin tarifi
Elmalı Kafes Çörek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]