Elmalı ve tarçınlı kurabiye nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 23 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk kurabiyesi, elmalı pasta, elmalı tarçınlı kurabiye, kurabiye hamuru, kurabiye hamuru, kurabiye tarifi, kurabiye yapımı, bisküvili kurabiye
Çıkış tarihi: 06-10-2010
4 5 5 1
Elmalı çörekler bana her zaman çocukluğumu hatırlatır. Dünyanın en keyifli şeylerinden biri, bir kurabiyeyi ısırdığımda sert kabuğun altındaki pürüzsüz elma-tarçın karışımını tatmak.
Sinem hanım uzun zamandır yapamadığım bir kurabiyeyi hatırlattı, teşekkürler 🙂 Tarif de fotoğraf da harika.
Yeni tariflerinizi bekliyoruz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında margarin 1 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya unu Aldığı kadar
içindekiler:
- 3 elma şekeri ve tarçın (göz küresi)
Yapılışı:
Önce iç harcı hazırlıyoruz, elmayı rendeliyoruz, şeker ve tarçını ekleyip ocakta pişirip soğumaya bırakıyoruz. İlk olarak margarin ve sıvı yağı güzelce karıştırın. Ardından yoğurdu ve yumurtayı ekleyip karıştırıp şeker, kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak. Daha sonra hamurdan parçalar koparıp açıp elmalı harcın içine yerleştirerek istediğimiz şekli veriyoruz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Hazırlayan: Kadın Sanatı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]