Günaydın sevgili arkadaşlar,
Bu hafta benim için çok yoğun ama iyi gidiyor. Salı ve Çarşamba günleri Yalova’daydık, bir gece Armutlu’da kaldık ve geri döndük. Hani kışın yazlık yerleri görünce üzülürüz ya… heh! Bu sefer üstünü örtmedi 🙂 Demek ki 35 yaşına doğru emin adımlarla ilerlerken biraz huzur arıyor insan….
Neyse efendim… Vapurda sıranızı beklerken mevsimine göre meyve sebze satan adamlar arabanıza yanaşıyor ve bu sefer kişinin elinde elma ve salatalık vardı. Uzun pazarlıklardan sonra 4 kilo salatalık ve 7 kilo elma aldım. İkisinin de ne kadar lezzetli olduğunu anlatamam. Önümüzdeki günlerde daha çok elmalı tarifler yapacağım 🙂
Verdiğiniz börek tarifi yumuşacık tül gibi ve toplamda 4 adet oluyor. Yegane amacı karamelize elma küplerini paketleyip paketlerken size lezzetli bir lokmalık deneyimi yaşatmak 🙂 Yanında taze krem şanti ile servis edildiğinde büyük küçük fark etmeksizin evdeki herkesi etkileyebilirsiniz…
Kahvaltıda veya yemek sonunda tatlı olarak servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Elmalı Tarçınlı Muffin Tarifi İçin Malzemeler
Krep için:
- 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı un 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker Kızartmak için sıvı yağ
Karamelli elmaları hazırlamak için:
- 2 büyük sert elma 4 çay kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı toz şeker ½ çay kaşığı toz tarçın
Servis için:
- Taze süt krem şanti
Elmalı ve tarçınlı pankek tarifi nasıl yapılır?
Elmayı soyun ve 6 eşit dilime bölün. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra her bir dilimi 5 eşit parçaya bölün. Tereyağını teflon tavaya alın ve tereyağ eriyince üzerine şekeri serpin. Yüksek ateşte tavayı ara sıra sallayarak şeker eriyip rengi dönene kadar pişirin. Elmayı ve tarçını kahverengi şekere dikkatlice ekleyin. Ara sıra kaşıkla karıştırarak elmalar suyunu salana kadar pişirin. Hafif yumuşayan elmaları ocaktan alın. Krep için yumurta, süt, un, şeker ve tuzu birlikte çırpın. Yapışmaz bir tavayı sıvı yağ ile yağlayın ve fazla yağı bir peçete ile alın. Krep hamurundan 1/2 kepçe tavaya dökün ve bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin. Tüm krepler pişince hazırladığınız harçtan içlerine doldurun. Arzuya göre pudra şekeri ve taze krema ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]