Elmalı Turta – Anne Turtası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Çocukluğuma iz bırakan mükemmel bir anne tarifi ile günaydın! Elmalı turtanın benim için ayrı bir yeri vardır. Tam hayalimdeki unlu muffin ya da elmalı muffin gibi bir fanzin tadıydı 🙂

Öyle ki yapıldığında mutfağı saran mis kokulu koku beni kedi gibi fırının önünde bekletti 🙂 Bu soğuk sonbahar havasında çocuklarımız da aynısını hissetmiş olmalı.

Elmalı tart yaptığımda genellikle tereyağı kullanmayı ve hamuru ince açmayı tercih ederim. Elmalı harcın önüne düşen ağızda dağılan tart hamuru yerine bence daha güzel oluyor. Ayrıca bu sefer yazımda bahsettiğim gibi tart hamuru yapmanın püf noktasını fark ettiyseniz tereyağının soğuk değil oda sıcaklığında olması gerekiyor.

Daha sonra buzdolabına kaldırıp iç harcı soğuyana kadar dinlendirebilirsiniz. Ayrıca bir kenara ayırdığımız hamurun üstü donmuş olmalı yoksa rendelemek çok zor olur. Katılaşması için dondurucuda kalması sadece 30 dakika sürer.

Tabii ki, tart kalıbı yerine orta boy Pyrex kullanabilirsiniz, ancak turtayı tart kalıbından çıkarmak her zaman daha kolaydır.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Elmalı turta – annemin turtası tarifi için malzemeler

    1 orta boy yumurta 1 su bardağı tereyağı (200 ml su bardağı) ½ su bardağı toz şeker 1 paket vanilin 3 su bardağı un (200 ml su bardağı)

Dahili ücretler:

    4 tatlı elma 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Elmalı Turta – Anne Turtası Tarifi Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabına tereyağı, yumurta, toz şeker ve vanilyayı alıp kaşıkla karıştırın. Üzerine iki bardak un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Son su bardağı unu azar azar ilave ederek hamuru ele ve yoğurma kabına yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üçte birini ayırıp streç filme sarıp buzluğa kaldırın. (Rendeleneceği için donmuş olması gerekir) Kalan hamuru hafif yağlanmış bir tart kalıbına alıp soğuması için buzdolabına koyun. Elmayı soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş elma, toz şeker ve tarçını orta boy bir tencereye alıp orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun ve ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan elmalı harcı kalıba yerleştirdiğiniz hamurların üzerine yayın. Buzlukta beklettiğiniz hamur parçasını rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Rendelenmiş donmuş tart hamurunu elmalı harcın üzerine serpiştirin ve tartı önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar (25 dakika) pişirin. Pişen elmalı turtayı fırından çıkarın, oda sıcaklığına gelince üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın