Elmalı Turta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Öğrencilerimle iki gün boyunca temel pastacılık eğitiminde olacağımız için bu akşam çarşamba tarifi paylaşmaya karar verdim. Daha önce yaptığım pilav tarifinden arta kalan milföy hamuru ile 10 dakika, 15 dakika süren çok kolay bir tatlı yaptım.

Hatta akşam yemeğini kolaylaştırıp köfteli spagettinin yanına hafif bir salata yapacağım 🙂

Tarifi yaparken tereyağlı puf böreği kullandım, bu yüzden ekstra yağ vs eklemedim. Evet, böyle bir şey oldu. Sanırım Milvo’da bir işim olmadığı için onu uzun zamandır görmedim. Elma püresinde özellikle sert yeşil elma kullanmadım. Bunun yerine daha hızlı pişen ve yumuşayan kumlu kırmızı elmaları tercih ettim.

Keskin bir bıçak veya varsa mandolin olarak da bilinen bir dilimleyici yardımıyla kolayca eşit dilimler oluşturabilirsiniz.

Karanfil ve tarçın dışında çok çok küçük bir parça kakule, hatta bir veya iki tohum ekleyebilirsiniz. Kahvenin yanında vanilyalı dondurma ile servis ederseniz hem tadına doyamayacaksınız hem de hayran kalacaksınız 🙂

Milföy hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kenarlara bıçak yardımı ile bordür yapılmasıdır. Sonra kenarlar yükselecek ve elmalar istediğiniz gibi uzanacak. Bu işlemi en kolay ve sorunsuz şekilde yapabilmek için milföy hamurlarının soğuk olması gerektiğini unutmayın.

Dilerseniz ev yapımı karamel veya hazır karamel soslarla servis edebilirsiniz.

Aşk…

elmalı turta malzemeleri

    3 adet milföy yaprağı (dörtlü yaprakları kesmeyin, bütün kullanın) 3 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 adet kuru karanfil 1-2 adet küçük tohum kakule fındık için, süslemek için

Elmalı turta tarifi nasıl yapılır?

Milföy hamurlarını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Donmuş haldeyken uçlarından 1 cm kalacak şekilde bıçakla dikdörtgen şeklinde çizin. Elmaları 4-5 mm kalınlığında kesin ve tart hamurunun üzerine eşit şekilde dizin. Toz şeker, tarçın ve karanfilleri karıştırıp milföy hamurlarının üzerine serpin. Son olarak üzerine dövülmüş fındık serpin ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın