Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftanın ilk tarifi elma ve tarçını birleştirerek esmer şekerli karamel aromasına lezzet katan harika bir tarif.
Milföy çok kullanışlı bir malzeme ve ben bunu tatlı ve tuzlu tariflerde çokça kullanıyorum. Yılbaşı hazırlıkları devam ederken bu tarifin sizler için çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Kurulumu çok kolay olduğu için misafirleriniz gelmeden kısa bir süre önce kurabilirler. Misafirleriniz sofradayken pişirip 10-15 dakikada sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Ben karamelli dondurmayı çok severim ama siz dilerseniz vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Bu haftanın teması “Yılbaşı Gecesi”, geçen haftanın kazananları için bu bağlantıya tıklamanız yeterli. Yarışmamıza katılmak ve harika hediyeler kazanmak için son haftanız. Tariflerinizi linkte verilen adrese göndererek fırsattan yararlanabilirsiniz.
İçerik Tablosu
elmalı turta tarifi malzemeler
- 8 kare milföy 1,5 yemek kaşığı sana yağı ½ çay bardağı kuru üzüm 2-3 yeşil elma (2-3 yeşil elma (boyutuna göre 2-3 çay kaşığı) 2-3 çay kaşığı tarçın ½ çay bardağı esmer şeker
Dekorasyon ve servis için:
- Pudra şekeri ile karamelli dondurma
Elmalı turta puf böreği tarifi nasıl yapılır?
Elmayı soymadan yıkayın ve rendeleyin. Orta boy bir tencereye margarini alıp kısık ateşte eritin ve içine elmaları ekleyin. Elmaların üzerine esmer şeker, kuru üzüm ve tarçını ekleyip karamelleşene kadar soteleyin. Elma püresi soğurken, milföy hamurunu çözülmesi için dondurucudan çıkarın. Orada çözülen milföy hamurunu uzunlamasına ikiye bölün. 8 adet yağlı kağıdı fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin, ortasına elmalı harcı kenarlarda boşluk kalacak şekilde yayın. Kenarlardan kestiğiniz parçalar için resimdeki gibi bir bıçak yardımıyla 3 paralel çizgi çizin. Harcı yerleştirdiğiniz tabanların üzerine çizdiğiniz parçaları yerleştirin. Açılmaması için kenarlarından çatalla sıkıştırın ve işaretleyin. Milföy hamurunu önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip yanında dondurma ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]