Elmalı turta nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Elmalı Turta Nilay Tulum, Elma Küpleri, Elmalı Turta, Turta Hamuru, Hamur işleri
Çıkış tarihi: 04-13-2008
4 5 5 1
Küçüklüğümden beri elmalı turtanın tadı nasıl diye merak ederdim çizgi filmden olsa gerek 🙂 Geçenlerde yaptığım çilekli turta hamuru fazla geldi o yüzden buzdolabı poşetine koyup 2 gün sonra kullandım. Güzel görünüyordu ve tatlı gibi kokuyordu.
İçerik Tablosu
elmalı turta tarifi malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
- 250 gr un (yaklaşık 1,5 su bardağı) 125 gr. pudra şekeri (3/4 su bardağı) 125 gr tereyağı ½ çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı vanilya 1 yumurta 4 yemek kaşığı süt 2-3 yemek kaşığı kakao
içeri:
- Küçük bir sufle kasesi kullandım, bu yüzden kase başına 1 orta boy elma kullandım. Ancak 25-30 cm’lik bir kap için 4 orta boy elma yeterlidir.
Her biri 1 elma:
- 1 çay kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı tarçın
Elmalı turta tarifi nasıl yapılır?
Hamuru çilekli turta tarifindeki gibi yapın ve soğutun. Üzerine koymak için küçük bir hamur parçası ayırın. Hamuru yarım santim kalınlığında açıp üzerine bir parça bırakın ve üzerine borcam ya da hangi kaseyi kullanıyorsanız onu yerleştirin. İçi için elmalar benim gibi soyulup küp küp doğranır ve hamura tarçın ve şeker ilave edilerek hamura verilir veya elmalar rendelenip şeker ilave edilerek suyu çekene kadar kavrulur. Üstü için de aynı şekilde hamur yapılır, köşelerine delikler açılır ve tepsiye dizilerek 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir. İyice kızarana kadar pişirilir. Ilık servis etmenizi tavsiye ederim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]