İlk yılbaşı tarifinde tekrar buluştuk 🙂 Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu hepinize tavsiye ederim. Görüntüsüne bakmayın çok kolay bir tarif ama ben diyet yaptığım için sadece bir dilim yiyebildim 🙁
Dersler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
150 gram margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Eşit derecede doğru
içindekiler:
5-6 tatlı elma
4-5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın,
1 su bardağı dövülmüş fındık
yapılışı:
Hamuru için tüm malzemeleri geniş bir plastik kapta karıştırıp hamurdan biraz daha sert bir hamur elde edin. Hamuru biri diğerinden büyük olacak şekilde iki parçaya bölün.
Başka bir fırın tepsisini yağlayın ve eşit şekilde yayın (ben küçük bir kelepçeli kek kalıbı kullandım) ve altına çatalla delikler açın.
Elmayı soyduktan sonra rendeleyin ve teflon tavaya şeker ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Soğuyan elmalı harcı tepsiye yaydığımız hamurların üzerine eşit bir şekilde dağıtıyoruz ve üzerine fındıkları serpiyoruz.
Kenara ayırdığımız hamurları merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıp bıçak yardımıyla uzun şeritler halinde keselim.
Sonra onları elmalar için küçük kareler halinde düzenleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]