Elmalı ve soslu efsane pasta

Efsane elma ve sos tarifi için malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 bardak un
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

yukarı

  • 3 elma (veya bir armut veya dilerseniz başka bir meyve)
  • ½ çay bardağı fındık veya ceviz (ceviz tercih ettim)

Elmalı ve soslu efsane pasta nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak sıvı yağ, ayran, şeker ve vanilyayı bir karıştırma kabında çırpın.
  2. Sosdan bir bardak alıp buzdolabına kaldırın.
  3. Kalan sosun içine önce yumurtayı koyup çırpalım.
  4. Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
  5. Kalıbınızın üzerine kenarları da dahil olmak üzere biraz sıvı yağ koyalım (ben klipsli kalıp kullandım) sonra hamurumuzu dökelim. (Dilerseniz yağlı kağıt da koyabilirsiniz)
  6. Elmayı soyup doğrayalım.
  7. Elmaları hamurun üzerine koyup üzerine iri fındık serpelim.
  8. 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim.
  9. Keki fırından çıkarın ve 5 dakika bekletin.
  10. Dolapta beklettiğimiz sosu kekin üzerine dökelim. Pastamız servise hazır. Afiyet olsun

Fotoğraflı elmalı ve soslu efsanevi pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • efsane
  • Bir elma:
  • Kek
  • kek tarifleri
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Açılış

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın